javahermarket

تاریخ : یادداشت ثابت - چهارشنبه 92/6/7 | 11:49 عصر | نویسنده : محسن اسلامی

مهندس بیژن زنگنه وزیر نفت در یک برنامه تلویزیونی با بیان مطلب فوق و در پاسخ به اینکه سیاست های دولت برای تعیین قیمت جدید بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی چیست؟ اظهار داشت: در شرایط فعلی برنامه خاصی برای افزایش قیمت ها نداریم، اما باید سیاست خودرو ارزان و بنزین گران در سطح کشور اجرا شود.

وی با یادآوری اینکه براساس قیمت های فعلی منطقه خلیج فارس ،قیمت هر یک لیتر بنزین در کشور بیش از 3000 تومان برآورد می شود، گفت: اما این افزایش قیمت زمانی منطقی خواهد بود که مردم خودروهای ارزان قیمت و با مصرف بهینه و پایین در اختیار داشته باشند.

وزیر نفت با بیان اینکه دولت به هیچ وجه تمایل ندارد برای این که بخواهد تعداد خاصی بنگاه اقتصادی یا به اصطلاح شرکت‌های خودروسازی را نگهداری کند به کل مردم فشار بیاورد، اظهارداشت: از این رو مذاکراتی رابا وزارت صنعت آغاز خواهیم کرد تا امکان خودروهای ارزان قیمت و کم مصرف فراهم شود و نباید در فروش خودرو به مردم گران فروشی کرد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری که آیا آمادگی مذاکره با قطر برای توسعه مشترک پارس جنوبی را دارید، گفت: اگر قطری‌ها اعلام آمادگی کنند، فردا دور جدید مذاکرات آغاز خواهد شد، اما زمانی این مذاکرات نتیجه می دهد که برداشت گاز و میعانات گازی ایران در پارس جنوبی در سطح قابل قبولی باشد.

نامبرده گفت: مذاکره می کنیم. اما هیچگاه به هیچ یک از طرف‌های خارجی التماس نمی کنیم و سعی می کنیم با افزایش تولید گاز قدرت چانه زنی در مذاکرات بین المللی به ویژه با قطررا افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه تا چند ماه دیگر قطری ها می فهمند در پارس جنوبی چه خبر خواهد شد خاطر‌نشان کرد: پیش بینی می شود تا اواسط سال آینده افزایش قابل توجهی توسط ایران در پارس جنوبی اعمال شود.

زنگنه گفت : ازبهترین نیروهای متخصص که کنار گذاشته شده بودند، می خواهم که بازگردند وبه صورت سازمان یافته با کمک هم صنعت نفت را از تنگنا در بیاوریم.

وی همچنین اعلام کرد:درحال حاضر در نیروگاه ها 90 میلیون لیتر گاز مایع می سوزانیم که این میزان مصرف در زمستان به 160 تا 170میلیون لیتر می رسدو بین 17 تا 18 میلیارد دلار گاز صادر می کنیم.

این وزیر کابینه تاکید کرد:اولین کار من تولید گاز کشور از میدان پارس جنوبی است که باید افزایش یابد و7فاز پارس جنوبی را باید تکمیل کنیم که2 میلیون تن ال پی جی و اتان میدهد.

وی با بیان اینکه تا پایان سال در تولیدبنزین وهمچنین پتروشیمی و پالایش وپخش سایر فرآورده‌های نفتی به دستاوردهای مطلوبی می رسیم، افزود: ظرفیت مدیریتی ما گرفتار بوده و یک ناهنجاری درمجموعه وجود داشته است که متاسفانه به بهره وری نرسیده ایم.

زنگنه بااشاره به اینکه ظرف 10 روزآینده مطالعات تکمیل می‌شود ودست به تغییرات در وزارت خانه خواهم زد، اظهار داشت : ما شدت انرژی را باید کاهش دهیم و مصرف آن طور که باید، مهم نیست. دراین زمینه سازمان بهینه سازی سوخت کارهای زیادی را می تواند انجام دهد .

وی درادامه با اظهار این مطلب که منحنی خروج درآمد نفتی درکشور منفی است، اضافه کرد:وزارت نفت درقیمت گذاری حامل های انرژی مستقیما نقش ندارد واگر قیمت های جدید اعمال شود، باید قیمت ها رقابتی باشد وقیمتی را به مردم اجبار نکنیم .

این مقام نفتی با اشاره به اینکه خودرویی را باید تولید کنیم که میزان مصرف آن کم باشد و نباید گران فروشی داشته باشیم، افزود: وزارت خارجه با وزارت نفت دوش به دوش هم باید کار کنند. در بازاریابی وزارت خارجه به وزارت نفت باید کمک کند.

تمام امور صادرات نفت، مذاکرات وبازار یابی آن متمرکز خواهد بود و ازتمام ظرفیت بین المللی که بتواند درصادرات کمک کند، استفاده خواهیم کرد.همه می توانند در فروش و صادرات ما را حمایت کنند وسوداگری هم به وجود نمی‌آید.

وی تغییر با هدف ایجاد طرح های افزایش بازیافت ،پیوند اکتشاف و توسعه و ایجاد شرایط جذاب برای پیمانکاران رااز اهداف اصلی وزارت نفت دانست و با اشاره به اینکه هزینه های نفتی در3 سال اخیر بسیار زیاد بوده است،ادامه داد: اگر تولید ما افزایش یابد، طرف های مذاکره خود به خود به سمت ما خواهند آمد.
وزیر نفت ازآمادگی کامل با تمامی همکاران منطقه ای دراوپک وکشور های صادر کننده گاز برای همکاری مشترک خبر داد وافزود: جایگاه ایران دراوپک ضعیف شده وتنها با تولید وظرفیت تولیدی می‌توان جایگاه را برگرداند.
وی ازعزم خود مبنی برایجاد فرصت هایی که همه بتوانند در پتروشیمی سرمایه گذاری کنند، خبر داد وگفت: در ساخت تجهیزات باید کارها را به بخش خصوصی بسپاریم. چه آنکه اگر بخش خصوصی بیاید تمام مشکلات حل خواهد شد.

زنگنه در ادامه ازافزایش تولید بنزین تا پایان سال خبر داد وگفت: مالکیت منابع نفتی نباید تک قطبی باشد. ما چاره ای نداریم جز اینکه از نفت دربودجه جاری کشور استفاده کنیم.درآمد حاصل ازنفت صرف سرمایه گذاری های با بازگشت مالی بالا باید شود.

وی در ارتباط با برنامه تغییر ساختار قراردادهای نفتی گفت: این تغییر با این هدف است که بتوانیم در قراردادها این قابلیت را ایجاد کنیم که در درجه نخست در میدان‌های موجود که پیر شده اند طرح های افزایش بازیافت را به خوبی ایجاد کنیم؛ چون قراردادهای بیع متقابل برای افزایش بازیافت مفید نبودند.

نامبرده با اشاره به این که چارچوب کلی برای قراردادهای نفتی خواهیم داشت، افزود: الزاما تمام شرایط این قراردادها برای همه نقاط مختلف یکسان نخواهد بود. چرا که برای خزر حاضریم امتیازات بیشتری قایل شویم؛ بین زاگرس و البرز شرایط دیگری وجود دارد و مناطق جنوب و غرب زاگرس و همچنین خلیج فارس شرایط متفاوتی خواهد داشت؛ برای اینها تیپ های متفاوت قراردادی خواهیم داشت.

وی همچنین با توجه به سفر پادشاه عمان به ایران اعلام کرد: براساس توافقنامه امضا شده میان تهران و مسقط، صادرات گاز از ایران به عمان در مدت کمتر از دو سال آغاز خواهد شد.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه میدان گازی در ایران برای تامین گاز صادراتی به عمان انتخاب شده است، افزود: براساس قیمت امروز، بیش از 60 میلیارد دلار ارزش گازی خواهد بود که قرار است از ایران به عمان صادر شود. طبق عمر متعارف قراردادهای گازی، عمر این قرارداد 25 سال خواهد بود.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و محمد بن حمد الرمحی همتای عمانی وی دوشنبه شب و در جریان سفر هیات عالی رتبه عمان به تهران، توافقنامه ای را در زمینه صادرات گاز ایران به این کشور امضا کردند که بر اساس آن توافق شد عملیات احداث خط لوله و صدور گاز ایران به عمان در مدت بسیار کوتاهی اجرایی شود.
وی در ادامه این گفتگو اظهار داشت: این اختیار به من تفویض شده است که یک مشاور ایرانی دارای صلاحیت را معرفی کنم تا موضوعاتی نظیر امکان پذیری فنی و اقتصادی پروژه احداث خط لوله انتقال گاز و همچنین مسیر این خط لوله را بررسی کند و پس از به نتیجه رسیدن این بررسی ها، هرچه سریعتر برای انجام اقدامات بعدی وارد عمل می شویم.
وزیر نفت گفت: موضوع احداث خط لوله و طول آن از مسیرهای گوناگون به سرعت و به دقت مورد مطالعه قرار خواهد گرفت وبعد از تصمیم گیری نهایی در خصوص مسیر عبور خط لوله، عملیات احداث آن به سرعت آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه درباره موضوعات مربوط به تامین منابع مالی طرح عظیم خط لوله انتقال گاز ایران به عمان هم با طرف عمانی صحبت شده است، تاکید کرد: همه چیز در این زمینه کاملا شفاف و روشن است و ما می توانیم خیلی سریع وارد مرحله اجرای این طرح شویم. به ویژه اینکه پادشاه عمان و رئیس جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت اجرای هرچه سریعتر این خط لوله تاکید فراوان دارند.
به گفته زنگنه، قرارداد احداث خط لوله انتقال و صادرات گاز از ایران به عمان بزرگترین قرارداد اقتصادی بین دو کشور است.

 

 

منبع:دنیای خودرو




  • خرید از اینترنت
  • پی سی دیزاین
  • کارت شارژ همراه اول